
טיול גלישה במקומות קרים: איך להתכונן
עם סיום טיול גלישה האחרון שלכם, אתם עסוקים במחשבות על הטיול הבא. במשך שבועות רדפתם אחרי גלים לאורך איים בחו"ל, במקומות בהם טמפרטורת המים חמימה ונעימה.
יש מעט אנשים ביקום שיתארו טיול כזה כ"נחמד", כי רוב הגולשים לא ימצאו את המילים לתאר את חוויית האקסטרים העילאית אותה הם עוברים בכל טיול, מה שמוביל אותם לבקש להעצים את החוויה בכל טיול, ולתכנן פעילויות נועזות יותר.
גולשים מתקדמים יוצאים לטיול במימי נוביה סקוטיה, נורבגיה וצ'ילה, מתוך מטרה אחת: להבקיע גלים, בלי לראות באופק נשמה טרופית. אבל לפני שתעזו להגיע למקומות המוגדרים כפעילויות אקסטרים, חשוב שתוודאו שהתכוננתם היטב.
חליפות חזקות
טיול גלישה מתמקד בעיקר בחליפה המתאימה לגלישה במים קרים. הקפידו לקנות חליפה מאיכות טובה שמאפשרת לרגליים לנווט בקלות על הגלשן. אתם צריכים להרגיש היטב את הרגליים שלכם על מנת לגלוש, אז אל תקמצו גם על נעליים טובות.
מומלץ ביותר לקנות חליפה בגודל מתאים לתנוחות הגלישה השונות, שמונחת היטב על החזה, הגב, הזרועות והבטן, ומסייעת לשקף חום. מומלץ גם לקנות חליפה שלא תיקרע בקלות, המיוצרת מחומר אטום למים.
שמן קוקוס
מקומות קרים נוטים להיות יבשים למדי, אז חשוב למרוח שמן קוקוס על הפנים על מנת לא לקבל כוויות קור. יש אנשים שמשתמשים בווזלין, אך ההמלצה היא על שמן קוקוס. הוא עוזר גם למניעת היווצרות סדקים בפנים כשאתם גולשים מתחת הגלים. השמן יוצר מחסום ודוחה את המים מהפנים, ומונע מכם כאבי ראש.
גלישה ברוסיה ביום קר מאוד, בפרק זמן קצר, גורמת למצב בו לאחר חציית שלושה או ארבעה גלים, כל הדם מזנק אל הראש ומתעוררת תחושת קבס. שמן קוקוס עוזר למניעת מצבים אלו.
לבחור את הזמן הנכון לטיול גלישה
תכנון טיול גלישה, ובעיקר גלישת קייט סרפינג, צריך להתמקד במעקב אחר סופות הוריקן טרופיות שהולכות מזרחה לעבר איי הוואי ומסתיימות בחצי האי קמצ'טקה. חשוב לעקוב גם אחר כמה פעילויות טייפון המסתובבות צפונה ליפן, כך שתכנון הטיול צריך להתמקד בתחילת ספטמבר.
אבל אם אתם מעוניינים לנסוע לקוטב הצפוני, באופן כללי, מומלץ לנסוע בסוף אוגוסט או בתחילת ספטמבר. מזג האוויר עדיין נחמד מאוד, המערכות הטרופיות עדיין עוברות דרומה וניצני החורף מתחילים להופיע. אבל יש לזכור כי אם אתם נוסעים למקומות ארקטיים, ספטמבר הופך להיות קר מהר מאוד. מהראשון ועד השלושים לספטמבר הטמפרטורה יכולה לרדת ל-25 מעלות.
תכנון מוקפד של האוכל
חשוב להצטייד במספיק מזון. אתם משקיעים הרבה אנרגיה בניסיון לשמור על חום הגוף, וחשוב לדאוג למספיק מזון שיאפשר לכם לתפקד. לפעמים אתם אוכלים כפליים רק על מנת לשמור על טמפרטורות הגוף שלכם.
כשאתם מתכננים טיול גלישה, במקום לקנות ציוד תרמילאים, מומלץ לקנות מזונות יבשים וקופסאות שימורים שאפשר לארוז אותם בקלות ולפתוח אותם במהירות בתנאי שטח, מאשר לקנות מזונות ארוזים שצריך להכין.
כמו כן, צאו לדוג במקום לשלם על ארוחות במסעדות. במקומות הארקטיים, מקורות המים מלאים בסלמון או דגים שומניים אחרים, שמצוינים לתפקוד יעיל במהלך הגלישה.