
למה החופשה בישראל כל כך יקרה לנו..?
חופשה בישראל – בוא נודה רגע על האמת, מחירי החופשה בישראל יקרים והמצב לא הולך ונהיה טוב יותר אם השנים, אז למה הם כל כך יקרים? מה גורם לחופשות שלנו בארץ להיות כאלו יקרות בעבורנו וכל כך רלוונטים לתיירים המגיעים מחו"ל? ואיך בכלל יוצאים מהמשבר הזה ומצליחים לצאת ולנפוש בישראל במחיר שפוי? בואו נבין יחד על מה אנחנו מדברים!
אז בכמה זה באמת יותר יקר לנו?
עולה עולה לנו, כמה זה עולה לנו….הרבה !!!
תאמינו או לא אבל המחירים שאנחנו כישראלים המשלמים על לינה במקומות אירוח שונים בישראל יקרים ואפילו הרבה יותר מחו"ל אם אנחנו עושים השוואה ובודקים תפוח מול תפוח, העניין הוא שזה לא רק הלינה והאירוח שיקרים פה אלא גם כל שירותי התיירות השונים שמסביב, כגון: השכרת רכב, כרטיסי כניסה לאטרקציות ומקומות בילוי, מסעדות וכל ענף אחר הנקשר בצורה כזו או אחרת לתעשיית התיירות והאירוח.
בוא נעשה לרגע השוואה ונבין מה ההבדלים בין מחירי חופשה בישראל לבין מחירי חופשה בחו"ל בסטדנרט שהוא פחות או יותר זהה, לשם השוואה ניקח את אילת שהוא יעד התיירות הפופולארי ביותר בישראל בחודשי הקיץ, אל מול יוון שנחשבת בשנים האחרונות לדבר הבא בכל הקשור לתיירות אקזוטית ומפנקת במזרח התיכון.
בחישוב פשוט:
מחיר לאדם טיסה ליוון + לינה מלון 5 כוכבים על בסיס חצי פנסיון בחדר זוגי + העברות בשיא העונה שכאשר אנחנו מדברים על יולי-אוגוסט עולה בממוצע מחיר של 600-900 דולר, כמובן שההפרש במחיר נובע בעיקר מאיכות בית המלון והשירותים אותם הוא מציע, אך לשם דיוק ניקח את האמצע שבמקרה הנ"ל הוא 750$ שזהו המחיר לאדם בחדר זוגי לחופשה בת 4 לילות חמישה ימים.
עכשיו תיקחו את אותה החופשה אבל רק באילת, רוצים לטוס או לנסוע ברכב? זה לא ממש משנה תחשיבו בעלויות הנסיעה למקום את מחיר הטיסה שלא זול במיוחד בישראל או מחיר הדלק שדי יקר גם כן.
מחיר ממוצע של חופשה באילת לארבעה לילות בחודשי הקיץ יכולה להגיע לסכום של 4000-5000 לאדם ונהיה כנים ונגיד שבמלונות הממש מפוארים זה אפילו יקר יותר.
אז שהדולר נכון לכתיבת שורות אלו שווה ערך ל 3.5 ש"ח והמחיר של חופשה בחו"ל זולה הרבה יותר מהחופשה בארץ, אז מישהו ככל הנראה צריך לעשות חושבים ולהבין איפה הוא טעה.
מע"מ ומה שמעבר!
בין עשרות הגורמים הקיימים לעליית מחירי החופשה בישראל ניתן למצוא את המע"מ שחל על תושבי מדינת ישראל בכל רכישה של חופשה או שירותי תיירות כאלו ואחרים, לשם השוואה תייר המגיע לנפוש בישראל אינו משלם את המע"מ בעבור הלינה והאירוח שלנו, מה שמוזיל לו במרבית הפעמים את החופשה במאות שקלים.
הפתרון האידיאלי כמובן והטוב ביותר לנו אזרחי המדינה הוא להחלת המע"מ גם על תיירים המגיעים לישראל ואפילו איזון שיהיה שווה ערך לתושבי המדינה שיוצאים לנפוש בארץ או מול התיירים המגיעים לארץ.
ההגיון הפשוט אומר שהתל"ג של המדינה שהינו סכום גדול ובלתי מבוטל מורכב בעיקרו מתיירות הנכנסת לארץ, אז למה לכל הרוחות מדינת ישראל עושה את הכסף שלה על גביי האזרחים ולא מנצלת את העובדה שנכנסים פה מדי שנה מעל 2 מליון תיירים שיכולים ומסוגלים לשלם את המע"מ.
ומה עוד גורם לחופשות שלנו בארץ להיות כל כך יקרות?
ולא רק המ"ע אם חשבתם שרק זה הסיבה שגורמת להתייקרות מחירי החופשה בישראל, יש עוד הרבה…
יוקר המחייה בישראל, עלויות תפעול ולוגיסטיקה, מזון וצריכה שנחשבים מבין היקרים בעולם, משכורות גבוהות שיש על המעסיקים לשלם וכמובן עוד המון פרמטרים שלצערנו הרב גורמים לעליית מחירים משמעותית של מחירי הלינה והאירוח.
אז מה עושים ואיך בכל זאת יוצאים לחופשה במחיר שפוי?
במידה ושאלתם את עצמכם מה עושים ואיך באמת אנחנו יכולים להשפיע בנושא, אז ככה שלצערנו הרב על המחירים עצמם אין לנו השפעה ובטח גם לא על יוקר המחייה התוקף בשנים האחרונות את ישראל, ראשית כל חשוב מאוד טרם היציאה לחופשה לעשות סקר שוק וחשוב שהוא יהיה מקיף ככל שניתן, המחירים בין סוכן לסוכן או בין אתר לאתר שונים ומשתנים בכל רגע נתון, לא מעט פעמים פנייה ישירות למקום האירוח יכול להוזיל משמעותית את מחיר החופשה כאשר לרוב מדובר ב 5 אחוז מינימום, אחת מהדרכים היותר יצירתיות שיצא לנו לראות זה מחאה שקמה בעקבות הנושא אשר מנסה להוריד את מחירי החופשות ושירותי התיירות בישראל, את הלייק שלנו בכל אופן הם קיבלו ולבטח ישמחו לקבל גם את שלכם.
המידע והכתבה באדיבות הוטלז IL – מלונות וחופשות בישראל